Kerstnieuwsbrief 2020
koen@euprint.be
10 augustus 2020
Hoewel het momenteel nog heel onzeker is hoe het koorleven in binnen- en buitenland er rond Kerst 2020 zal uitzien, zijn onze Vlaamse componisten niet gestopt met prachtige muziek te schrijven. Terwijl u geniet van de zon, stellen we graag enkele knappe nieuwe kooruitgaven voor Kerst voor. Hopelijk kan u er uw gading in vinden, en kunnen de koren deze muziek ook repeteren en uitvoeren in de tweede helft van dit vreemde jaar.

Kerstmuziek van de Bob Boon Singers

Vorig jaar schreven we voor het eerst over de nieuwe uitgavereeks van de Bob Boon Singers die we mochten opstarten bij Euprint. We zijn nog steeds heel verheugd met deze mooie samenwerking, en kunnen u ook dit jaar enkele nieuwe uitgaven presenteren.

De twee nieuwe uitgaven van dit jaar zijn beide van de hand van componist, arrangeur en muziekleerkracht Karl Vanneste. A Spaceman Came Travelling is een bekende Engelse song uit 1975 van Chris de Burg, waarin het kerstverhaal wordt verteld alsof de ster van Bethlehem eigenlijk een ruimtetuig was. Het andere lied, Christmas Time, dateert oorspronkelijk van exact tien jaar later (1985) en werd oorspronkelijk gezongen door Bryan Adams. Dit is ongetwijfeld Adams' meest beroemde kerstsong ooit!

Kerstmuziek van Geert Malisse

We mochten van Geert Malisse een hele reeks nieuwe koorwerken voor Kerstmis ontvangen, allemaal arrangementen van traditionele liederen die hij maakte voor dirigent Jos Venken. De bezettingen van deze werken variëren tussen gelijke en gemengde stemmen, meestal begeleid door een klein instrumentaal ensemble. De gekozen liederen zijn in voornamelijk in het Nederlands of Frans, maar er zitten er ook Duitse, Engelse en Italiaanse tussen. Ideaal voor wie sommige eerder onbekende oude kerstliederen wil ontdekken, of bekende liederen in een mooie, nieuwe bewerking wil leren kennen!

Andere kerstuitgaven voor koor

Nog vele andere mooie koorwerken voor de kerstperiode vervoegden zich bij onze catalogus. We lichten er graag nog drie uit. Het eerste is van de hand van Michiel Verfaillie. Hij schreef het mooie, intieme Leisen voor een kindje voor het Leuvense mannenkoor Terpander (u kan het in die uitvoering ook op YouTube beluisteren). De kerstcantate In illo tempore van Geert Van der Straeten is een knappe kerstcantate voor gemengd koor en koperkwintet. Ten slotte vermelden we ook graag nog het Ave Maria van Kurt Bikkembergs. Dit werd oorspronkelijk geschreven voor het Arenbergkoor uit Leuven, maar is nu ook apart verkrijgbaar voor de koren die van een uitdaging houden die absoluut de moeite waard is!