Leeg

Totaal: 0,00 €

Great Music from a small Country

In de kijker

Laatste nieuwtjes

 • Het is belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd zingen. Daarom is het zo fijn dat er zoveel goede kinderkoren zijn! Het kiezen van originele, toffe muziek is een niet te miskennen onderdeel van het werk van de vele kinderkoordirigenten. In deze nieuwsbrief reiken we graag een aantal nieuwe uitgaven voor kinderkoor aan, waar iedere dirigent zeker en vast wat geschikts in zal vinden. En de meeste van deze liedjes zijn ook ideaal voor in de klas!

 • In de eerste helft van de twintigste eeuw publiceerde het Lemmensinstituut (toen nog gevestigd in Mechelen) een muziekwetenschappelijk tijdschrift dat de naam 'Musica Sacra' droeg. Bij dit tijdschrift zaten als bijlage nieuwe composities van -toen- hedendaagse componisten. Hoofdredacteur Jules Van Nuffel schreef zijn meest vooraanstaande collega-componisten aan om deze te verzorgen.
   
  Na de overname van deze uitgavereeks, eerder dit jaar, zijn we heel blij om u de eerste uitgaven te mogen presenteren! We zetten niet enkel de muziek helemaal opnieuw, maar lieten ook een mooie nieuwe kaft maken, corrigeerden drukfouten en lieten nieuwe vertalingen maken van alle Latijnse teksten. Hiervoor zijn we blij te kunnen rekenen op de deskundige vertaalkunsten van Bea De Schutter. Zo zijn deze partituren zonder twijfel een interessante aanvulling voor ieders koorbibliotheek!

 • Jean-Paul Byloo componeerde een "pleidooi voor verbondenheid" en wil hiermee hulde brengen aan al diegenen die in de bres springen om hun medemens te helpen.

  Deze crisistijden doen ons beseffen hoe zorgzaam onze samenleving is en dat moeten we koesteren. Tegelijk nodigt hij alle pianisten uit om de muzikale boodschap van verbondenheid en optimisme verder uit te dragen.

  Daarom wordt de partituur voor iedereen gratis beschikbaar gesteld.

  Kan u ze hier niet downloaden, stuur een mail naar info@euprint.be.

  Je mag deze partituur ook doorzenden naar vrienden/pianisten, hoe meer hoe liever.
   

Onze collecties