Leeg

Totaal: 0,00 €

Great Music from a small Country

In de kijker

Laatste nieuwtjes

  • Componist Raymond Schroyens is ongetwijfeld geen onbekende meer bij de Vlaamse koren en koordirigenten. Toch loont het de moeite om zijn muziek nog eens speciaal in de kijker te zetten, want er verschenen de laatste tijd enkele nieuwe uitgaven van zijn muziek bij muziekuitgeverij Euprint. Dat doen we graag in deze nieuwsbrief!

    Het volledige overzicht van alle uitgaven kan je op de componistenpagina van Raymond Schroyens vinden.

  • Het is belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd zingen. Daarom is het zo fijn dat er zoveel goede kinderkoren zijn! Het kiezen van originele, toffe muziek is een niet te miskennen onderdeel van het werk van de vele kinderkoordirigenten. In deze nieuwsbrief reiken we graag een aantal nieuwe uitgaven voor kinderkoor aan, waar iedere dirigent zeker en vast wat geschikts in zal vinden. En de meeste van deze liedjes zijn ook ideaal voor in de klas!

  • In de eerste helft van de twintigste eeuw publiceerde het Lemmensinstituut (toen nog gevestigd in Mechelen) een muziekwetenschappelijk tijdschrift dat de naam 'Musica Sacra' droeg. Bij dit tijdschrift zaten als bijlage nieuwe composities van -toen- hedendaagse componisten. Hoofdredacteur Jules Van Nuffel schreef zijn meest vooraanstaande collega-componisten aan om deze te verzorgen.
     
    Na de overname van deze uitgavereeks, eerder dit jaar, zijn we heel blij om u de eerste uitgaven te mogen presenteren! We zetten niet enkel de muziek helemaal opnieuw, maar lieten ook een mooie nieuwe kaft maken, corrigeerden drukfouten en lieten nieuwe vertalingen maken van alle Latijnse teksten. Hiervoor zijn we blij te kunnen rekenen op de deskundige vertaalkunsten van Bea De Schutter. Zo zijn deze partituren zonder twijfel een interessante aanvulling voor ieders koorbibliotheek!

Onze collecties