Leeg

Totaal: 0,00 €

Ontdek "Luister en Speel" - Workshop Steven De Baecke

Op zondag 2 september om 14.30 uur stelt leraar en componist Steven De Baecke u zijn methode- en speelboek LUISTER en SPEEL voor, bedoeld voor de jonge dwarsfluitspeler. De methode is erop gericht om op het gehoor dwarsfluit te leren spelen en daarna het notenlezen toe te voegen. 

De eerste basisstukken zijn te beluisteren op de bijhorende CD en het aanvullend lesmateriaal zoals dwarsfluitgymnastiek, toonladders, verjaardagsliedjes, kerstliedjes, duetten, concertstukken, …  motiveren de jonge fluitspeler en bevorderen het speelplezier.  Om de creativiteit te stimuleren kan u ideeën uit het hoofdstuk Spelletjes gebruiken.

Er is een apart te verkrijgen pianobegeleidingsboek van de basisstukken en de speelstukken.

Steven licht u graag toe hoe deze methode kan gebruikt worden bij leerlingen zonder voorkennis van notenleer. Deze werkwijze kan een inspiratie zijn voor uw eigen lespraktijk maar is zeker niet bedoeld als een keurslijf. De kracht van deze methode is juist de didactische flexibele aanpak ervan.

 

Reservering verplicht via mail :  info@euprint.be

Lokatie : Fabriekstraat 100, 3200 AARSCHOT

 

 

 

Steven De Baecke studeerde dwarsfluit bij Roland Vanden Berghe, Carolos Bruneel, Gaby Van Riet en Wil Offermans. Als fluitspeler heeft hij in verschillende orkesten en kamermuziekensemble meegespeeld. Samen met pianist Bart Vandermeulen richtte hij het duo Rigo’Arte op, een ensemble dat muziek, humor en theater combineert (http://www.rigolarte.be/)

Sinds 1991 geeft hij  les in Academie De Vonk in Oud-Heverlee en op de kunstacademie in Eeklo evenals aan de Hagelandse Muziekacademie. Hij schreef reeds verschillende werken die gebruikt werden als opgelegd werk voor de examens in Vlaanderen en Frankrijk.

De werken kunnen ingekeken worden op 2/9.