Leeg

Totaal: 0,00 €

Liedboek De Kadullen - Erfgoed om trots op te zijn

Leuven 68: een wereld  in beweging.
Oude zekerheden vielen weg en alles leek te kunnen. Ook muzikaal gebeurden er de meest uiteenlopende dingen: kabaret, kleinkunst, rockjazz, protestsongs en volksmuziek, het leefde allemaal naast mekaar. In die woelige tijden ontstonden "De Kadullen". Het nieuwe liedboek dat 400 bladzijden telt, brengt u niet alleen het repertoire van "De Kadullen" maar is aangevuld met een 130-tal liederen, gedurende vele jaren bijeen gesprokkeld, nog opgenomen op een bandopnemer en zorgvuldig genoteerd door Richard Van der Staey.
In het boek vindt u ook tientallen foto's van "De Kadullen" die de sfeer van 40 jaar geleden weer tot leven roepen en als toemaatje een CD met live-opnames. Erfgoed om in huis te halen en te koesteren, zeker voor de mensen die het destijds mee beleefd hebben. En voor de nieuwe generatie (folk-)muzikanten een schat aan liederen en muziek.

Het boek is een realisatie van EUPRINT EDITIONS - Parkbosstraat 3 te 3001 - Heverlee - www.euprint.be (ISMN: 979-0-3654-1658-5).
U kan het boek bestellen in uw plaatselijke boekhandel of rechtstreeks bij Euprint (info@euprint.be).

DE KADULLEN: Wie zijn ze?

In de woelige tijden te Leuven ontstond het trio 'groep Ugo De Clerck': Ugo De Clerck met zang, gitaar, banjo en doedelzak; Richard Van der Staey met zang, viool en accordeon en Erik Schepers met zang, dwarsfluit en blokfluiten. Spoedig werden Bodo Vande Voorde, zang en percussie en Jos Mariën, zang, tuba, trompet, doedelzak en accordeon aan boord gehaald. De groep kreeg een nieuwe naam en "De Kadullen" waren geboren. Na enkele jaren verliet Ugo de groep en Sjarel Van den Bergh met zang, gitaar, banjo en mondharmonica greep als jongste lid zijn kans.
De groep doorkruiste tussen 1968 en 1976 gans Vlaanderen en het Zuiden van Nederland en speelde in culturele centra, theaters, scholen, jeugdclubs, op straten en pleinen.
Het repertoire bestond uit een mix van traditionele volksliedjes, nieuwe volkse liedjes en instrumentale nummers. Een groot deel van deze liedjes kwamen uit oude liedbundels, andere waren het resultaat van eigen opnames. Zo werd een schat aan Vlaamse volksliedjes gered van de vergetelheid of zeg maar 'Erfgoed' om te koesteren.